Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Monte Carone
Routebeschrijving
Dag 1

We komen met de boot uit MalcŤsine op Limone aanvaren.
Vanaf de haven lopen we de hoofdstraat van Limone in. Bij Piazza Garibaldi slaan we rechtsaf en lopen via de mooie, smalle straatjes van Limone naar de hoofdweg toe.
Bij de weg aangekomen steken we over en passeren het raadshuis dat aan de overkant staat. We lopen een stukje in noordelijke richting en slaan uiteindelijk linksaf Via Milanese in. We lopen een stukje door een woonwijk en komen via een onverharde weg bij Tratoria La Milanse uit.
Hier volgen we het duidelijke pad (route 101) door Valle del SingÚl.
Op het einde van het dal volgen we het pad naar rechts. We hebben mooi uitzicht op de begroeide hellingen van de tegenoverliggende bergen met hun mooie herfstkleuren.
Via een steil bospad met haarspeldbochten bereiken we Cima di Mughera (1161m). Bij helder weer heb je hier een prachtig uitzicht. Je kunt hier bijna 1000m loodrecht naar benden kijken.
Vanaf de top gaan we in noordelijke richting verder naar Passo Guil (1209m) en komen uiteindelijk op een oude militaire weg (route 421) uit die ons naar Rif. Baita Segala (1250m) leidt. Hier komen we na ongeveer 4 uur aan.

Rif. Baita Segala is een onbemand hutje dat altijd open is. Als je de hut binnenstapt kom je in een kleine ruimte met een openhaard. Via een houten trapje kan je bij het slaapgedeelte komen. Wij waren van plan om hier te slapen, maar helaas was het slaapgedeelte met een groot hangslot afgesloten. Omdat we redelijk laat in de middag hier aankwamen en de volgende dag toch de Monte Carone wilden beklimmen was het geen optie om alsnog af te dalen.
In een andere ruimte vonden we wat houten schotten. Deze hebben we toen tegen de kou op de grond gelegd en zo een alternatief bed gecreeŽrd. We hebben buiten hout gesprokkeld zodat we met de brandende houtkachel nog een redelijke temperatuur hadden. Echt lekker geslapen hebben we uiteraard niet.
De hut ligt wel erg mooi. Toen wij er aan kwamen waren er ook veel mountainbikers die hier even stoppen.
In de hut was een flinke voorraad flesjes bronwater (met en zonder prik) aanwezig. In de muur van de hut is een kassa gemetseld (zie foto). Als je wat water gebruikt moet je daar geld in doen.

Dag 2
Vandaag staat de Monte Carone op het program. We lopen achter de hut nog een paar honderd meter verder en slaan dan rechtsaf (route 105). Het wordt al vrij snel rotsachtig en uiteindelijk staan we voor in een smalle steile kloof. Hierin gaat onze route verder. Sommige passages zijn gezekerd.
Als we de kloof uitklimmen lopen we via ruÔnes naar de top. Op de top staat een kruis.
Vanaf de top dalen we in zuid-westelijke richting af. We moeten hierbij de 105 blijven volgen. Af en toe is het flink zoeken hoe de route verder loopt. Na ruim 3 uur lopen komen we weer in Limone aan.


Start
Limone 67m

Hoogte
1621m

Hoogteverschil
1550m

Tijdsaanduiding
Limone - Baita Segala 4uur
Baita Segala - Monte Carone 1.30 uur
Afdaling 3.30 uur

Karakter
Wandeling in de bergen aan de westkant van het Gardameer, met beklimming van de Monte Carone. Op sommige gedeeltes smalle, steile paadjes. Route naar de top toe heeft enkele gezekerde passages.

Kaarten
Kompass 102 Lago di Garda, Monte Baldo

Literatuur
Wandelgids Gardameer (ANWB)
HŁslers Klettersteig Atlas (J.Berg)

Gelopen
najaar 2001