Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Rondje Gardameer
Route beschrijving
Wij hebben deze tocht in het najaar gefietst. In de zomer is het waarschijnlijk minder interessant vanwege de drukte op de wegen.

Je kunt er voor kiezen om in 1x rondom het meer te fietsen, dit is c.a 150km. Wij hebben er voorgekozen om het in 2 etappes te rijden.
Het meest interessant is het om tegen de klok in te fietsen. Je fietst dan namelijk steeds aan de kant van het water en heb zo dus het mooiste zicht op het meer.

Eerste etappe:
Vanaf onze camping in Bardolino zijn we naar Torri del Benaco gereden. Hier hebben we de veerpont naar Maderno genomen.
In Maderno zijn we in noordelijke richting gereden. Je blijft hierbij de hoofdweg langs het gardameer volgen. Regelmatig heb je prachtig uitzicht over het meer. Af en toe moet je een beetje klimmen, maar nergens is het echt steil.
Na Gargnano komen we een serie tunnels tegen. De tunnels zijn niet verlicht en je rijdt sommige stukken dus echt in het pikkedonker. Onze led-lampjes nemen niets van deze duisternis weg. Met moeite is de witte middenstreep op de weg te zien.
Bij Limone fietsen we even het dorpje in. Limone is een erg gezellig en mooi dorp met smalle en steile straatjes. Langs het water drinken we even wat op een terrasje. Even later klimmen we via een steil weggetje het dorp weer uit en komen weer op de hoofdweg.
We volgen de weg naar Riva en komen uiteindelijk aan de oostkant van het meer te rijden. We volgen deze weg verder. Met iets meer dan 90 km op de teller rijden we Bardolino weer in.

Tweede etappe:
Zelf vonden we deze etappe wat minder interessant dan de voorgaande. Dit komt vooral omdat je op sommige stukken wat verder van het meer af rijdt en dus meer door de bebouwde kom rijdt.

In Bardolino volgen we de SS249 in zuidelijke richting en komen zo uiteindelijk in Peschiera terecht. Vanaf hier rijden we naar Sirmione. Via een stadspoort rijden we het centrum in. Er zijn een aantal mooie uitzichtpunten op deze landtong. Het is er wel erg toeristisch en ook de prijzen op de terrasjes zijn daar naar. Maar wel de moeite waard om even te kijken.
We rijden weer terug naar de hoofdweg en volgen deze verder totdat we ter hoogte van Moniga del Garda komen. Hier hebben wij er voor gekozen om binnendoor naar Salo te fietsen.
Vanaf Moniga del Garda rijden we richting Manerba en verder naar S.Felice del Benaco. Vanaf Porto Portese volgen we de weg langs het meer naar Salo
Bij Salo pakken we weer de hoofdweg (SS45bis). Vanaf hier rijden we verder naar Maderno, waarbij we weer regelmatig mooi uitzicht over het meer hebben.
In Maderno nemen we de veerboot naar Torri del Benaco en rijden daarna het laatste stukje terug Bardolino. Bij aankomst in Bardolino staat er bijna 80 km. op te teller.

Gefietst: voorjaar 2004


Start
Bardolino

Karakter
Fietstocht rondom het Gardameer. Vooral de noordelijke helft van deze tocht is zeer mooi en afwisselend om te fietsen. Af en toe zitten er wat korte klimmetjes in, maar nergens echt steil.

Kaarten
Kompass 102 Lago di Garda, Monte Baldo