Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Rondje Marciaga
Routbeschrijving
We vertrekken vanaf de camping in Bardolino richting Garda.
In Garda nemen we de 2e rotonde naar rechts, en volgen de borden van de golfclub (Golf Club Ca' degli Ulivi). We beginnen gelijk met een flinke steile klim die niet meer stopt totdat we in Marciaga zijn.
Zodra we het dorpje uitrijden slaan we gelijk linksaf. Korte tijd later hebben we in een bocht prachtig uitzicht op het Gardameer.
Hierna dalen we een stuk af. Onderaan de weg slaan we rechtsaf. We blijven deze weg volgen en rijden door het dorpje Albisano. Kort nadat we dit plaatsje gepaseert zijn komen we op een heel mooi gedeelte van de tocht. We fietsen langs mooi begroeide hellingen en hebben regelmatig een mooi uitzicht op het meer. Via een aantal haarspeldbochten komen we uiteindelijk weer op een doorgaande weg terecht.
Hier volgen we de borden naar S. Zeno di Montagna. Het laatste stukje naar S.Zeno klimmen we weer door een mooi bebost gedeelte.
Als we in S.Zeno aankomen staat er op de kruising aan de rechterkant van de weg een fontein waar je eventueel je bidon kan vullen. Wij kiezen er voor om even verderop en terrasje te pikken, met weer een prachtig uitzicht over het meer.
Na een korte stop stappen we weer op de fiets en rijden we S.Zeno uit. Kort daarna komt rechts achter ons de weg vanuit Prada naar beneden. Deze weg slaan we in.
Ook deze weg klimt door een mooi bebost stuk.
Ter hoogte van Albergo Sceriffo hebben we 2 mogelijkheden. Of we rijden verder naar Prada (ook mooi) of we dalen gelijk af richting Lumini.
In Lumini volgen we de borden naar Caprino Veronese (en niet naar S.Zeno). Dit is een prachtige lange afdaling door het bos, met op het einde enkele haarspeldbochten.
Als we in Caprino V. aankomen slaan we rechtsaf. Via Pesina komen we in Costermano aan en dalen zo verder af naar Garda.
Tijdens deze afdaling kan je snelheid flink oplopen wat gezien sommige kuilen in de weg en de verkeersdrukte niet altijd prettig is.
Als we terug zijn op de camping in Bardolino nemen we een verfrissende duik in het meer.

Gefietst: najaar 2002

De tocht is ook erg leuk om in tegengestelde richting te rijden.


Start
Bardolino

Karakter
Mooie fietstocht door het achterland van het Gardameer. Tijdens de tocht regelmatig prachtig uitzicht op het meer. Er zitten een aantal pittige klimmetjes in.

Kaarten
Kompass 102 Lago di Garda, Monte Baldo (1:50.000)
Carta Turistica (Piste Ciclabili en Mountainbike) Basso Garda (1:35.000) van Lagir Alpina