Home
Italie
Zwitserland
Frankrijk
Noorwegen
Spanje
Schotland
Links
Nieuw
Mail ons
Zoek:
Italie
Aosta
Mont Blanc
Gran Paradiso
Valpelline
Monte rosa
Overig
Piemonte
Alpi Marittime
Gardameer
Lombardia
Comomeer
Trentino
Val di Sole
Dolomieten
Ampezzane
Zuid ItaliŽ
Gran Sasso
SiciliŽ
SardiniŽ
Monte Pizzocolo
Routebeschrijving

Dag 1
We varen met de boot over van Torri del Benaco naar Maderno. Vanaf het water zien we al goed de cresta liggen waarover we naar de top van de Monte Pizzocolo zullen gaan.
Vanaf de boot rijden we over de SS45 in noordelijke richting en slaan voor de brug over het riviertje Toscolano links af richting Montemaderno. Nadat we Sanico bereikt hebben gaan we over een onverharde weg verder richting Croce di Ortello waar onze tocht start.
We volgen route 27 Cresta sud-est, met een bordje langs de weg duidelijk aangegeven.

Het eerste deel van de route lopen we door een bos. Overwegend wordt de route duidelijk aangegeven, maar in het begin is er even wat onduidelijkheid op een splitsing, hier moet je links aanhouden. In het bos hebben we regelmatig mooi zicht op het gardameer beneden ons. We lopen langs een klimsite en na c.a 40 minuten komen we op een splitsing waar wij links aanhouden.
Langzaam aan wordt het terrein wat rotsachtiger. Na ruim een uur komen we bij de 1e klauterpassage (Iį). Hier is tevens een splitsing 'Via di emergenza' waarmee je kunt afdalen naar het normale wandelpad (nr11). Daarna volgen nog een paar korte klimpassages waarvan er 1 gezekerd is met een staalkabel. Na zo'n 3 uur staan we op de top.

Net onder de top staat een bivak (Bivacco Due Aceri) en een kapelletje ter nagedachtenis van de oorlogslachtoffers. Het bivak ligt prachtig, zeker 's avonds met alle lichtjes rond het gardameer is een ware belevenis. Je moet wel zelf voor slaapmat en slaapzak zorgen.

Dag 2
Vanaf de top volgen we het pad in westelijke richting Rifugio G.Pirlo waar we na zo'n 15 min. bij een splitsing aankomen. Hier houden we links aan richting Malga Valle (1331m). We volgen het pad door het dichte bos. Na verloop van tijd gaat de onverharde weg over in een steile betonnen weg. We zijn blij als we na ruim een uur de auto bereiken, de afdaling is namelijk behoorlijk saai.


Start
Ortello di Sotto (700m). Ligt even boven Sanico

Hoogte
1581m

Hoogteverschil
881m

Tijdsaanduiding
c.a 3 uur naar de top

Karakter
Mooie panoramische tocht over een eenvoudige rotsgraat

Kaarten
Lago de Garda-Monte Baldo N.102 (Kompass 1:50.000)

Gelopen
voorjaar 2010

Moeilijkheidsgraad
EE (voor gevorderden), een aantal keer moet er in eenvoudige rots een paar meter geklommen worden.